Kenia

We zijn de grens over. In Noord Kenia heeft het twee jaar niet geregend. Nu dus weer wel. Dit traject staat bekend als de slechtste doorgaande weg van Afrika. Dat klopt dus.	En hij is nog eens lang ook.	Voor alles is een eerste keer. Scherpe steen, lekke band. Tussen Moyale en Marsabit. Door de droogte van de afgelopen jaren heeft veel vee hier het loodje gelegd. Marsabit National Park. Door de regen was er geen doorkomen aan, bijna donker, de auto een paar honderd meter van boom tot boom de heuvel op gelierd. Applaus voor de auto en voor de lier.	Onze kampeerplek in Marsabit National Park, met prachtig uitzicht op Paradise Lake (tenmiste, als het niet zo mistig was). Zoals gezegd, het regent nooit in Noord Kenia, deze gek vond het een mooie gelegenheid om een douche te nemen. Niet voor de show, zo zien ze er onderweg gewoon uit. Samburu National reserve, vanmorgen werden we belaagd (en bestolen) door een troep bavianen en ze bevuilen de net gesopte auto. Mamma komt haar kleintje laten zien. Ahhh gòòòòòòòòò. En daar komen ze dan, Groot Wild. Allereerst een vette krokodil in dezelfde rivier als waar we vanmorgen nog onze tanden stonden te poetsen. Giraffen, tientallen. Een groepje struisvogels houden ons in de gaten. Een boze Olifant. Rick zoekt de Olifant. Een familie grevy's zebra’s (met mickey mouse oren). En dan waren er ook nog gazelle’s, kudu’s, oryxen en poelepetaters (parelhoenders). Samburu National Park. Een parelhoender. Nanyuki. Rein onderhandelt over de aankoop van een nieuwe band Een mijlpaal! We passeren de evenaar en omdat de weg kronkelt zullen we dat nog tien keer doen. Het is in Kenia betrekkelijk koel, ’s avonds zelfs koud. En dat komt omdat we steeds op grote hoogte reizen. De eerste neushoorn, een witte. Buffels grazen ’s nachts en deden dat rond onze tent, we hoorden ze kauwen. Lake Nakuru. Een hyena poseert na een bad in het zoute water.	Verderop ligt er nog een groepje te badderen in een paar plassen.	Lelijke kop! Lex met honderduizenden, misschien wel miljoenen flamingo’s Gezinnetje vervet aapjes.

Lex Harding

Lex Harding werd in 1945 in Boskoop geboren als Lodewijk den Hengst. In 1967 begon hij als diskjockey bij de zeezenders Radio Dolfijn en Radio 227. Bij Radio Veronica groeide hij eind jaren zestig als presentator van o.a. de Top 40 ...

lees verder

Support Orange Babies

Van elk verkocht exemplaar van het boek zal een gedeelte van de opbrengst naar Orange Babies gaan. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.

lees verder