Malawi

Lake Malawi, 12 december. Het op drie na grootste zoetwatermeer van Afrika. Lex heeft duidelijk nu geen zin om te zwemmen. De Sangilo Sanctuary Lodge, gelegen op een heuvel aan het meer met een verborgen strandje onderaan de klif, een prachtig stukje paradijs. Op zo'n reis moet natuurlijk de was ook gedaan worden. Gewoon lekker met een emmer en wat wasmiddel. Malawi, Rick bekijkt een waterval bij Livingstonia. En Rein gaat er onder staan. Door al dat ruisende water moet je soms ineens heel nodig. Livingstonia staat vol met oude huizen van kolonisten.	Het is zondagmorgen in Livingstonia en de kerk gaat uit.	De pastoor laat ons de hele kerk zien, we mogen zelfs boven op de toren! Kerkgangers in Livingstonia. Van dik hout zaagt men planken. De markt in Nkhata Bay. Rein en Rick maken zich klaar voor een prachtige nachtduik in het meer. en bidsprinkhaan vindt het prettig om op je hand te zitten. Cape Maclear, de zuidelijkste punt van Lake Malawi met glashelder water. We hebben er fantastisch gesnorkeld tussen honderden veelkleurige cichliden (visjes). Een waar paradijs. Zeiltochtje op de catamaran “Mama Africa”. Het is afzien in Afrika. Rein neemt een duik vanaf de catamaran, het water is heerlijk. In Afrika gaat de zon meestal bloedrood onder (tenzij het regent). Waarom onder een smotsige douche gaan staan, als het meer tien meter van de tent afligt? In Lilongwe is een opvang voor verweesde en krakkemikkige dieren. Rick adopteert een vervet aapje (Zoë) en Rein een aftandse hyena (Shadow).

Lex Harding

Lex Harding werd in 1945 in Boskoop geboren als Lodewijk den Hengst. In 1967 begon hij als diskjockey bij de zeezenders Radio Dolfijn en Radio 227. Bij Radio Veronica groeide hij eind jaren zestig als presentator van o.a. de Top 40 ...

lees verder

Support Orange Babies

Van elk verkocht exemplaar van het boek zal een gedeelte van de opbrengst naar Orange Babies gaan. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.

lees verder