Lex Harding

Lex Harding werd in 1945 in Boskoop geboren als Lodewijk den Hengst. In 1967 begon hij als diskjockey bij de zeezenders Radio Dolfijn en Radio 227. Bij Radio Veronica groeide hij eind jaren zestig als presentator van o.a. de Top 40 uit tot de populairste diskjockey van Nederland.

Ook na het verdwijnen van de zeezenders in 1974 bleef hij Veronica trouw en als directeur radio droeg hij bij aan de groei van de Veronica Omroep Organisatie tot grootste omroep van Nederland. De diskjockey werd media-ondernemer en in 1989 keerde hij de publieke omroep de rug toe. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van RTL Veronique (nu RTL Nederland) en stond aan de wieg van Sky Radio, Radio 538 en tv-zender TMF. Recent sloot hij een 45-jarige carrière in de media af met de verkoop van SLAM!FM aan RTL.

Naast zijn werkzaamheden voor radio en televisie wist Lex altijd weer tijd te maken voor verre en bijzondere reizen. Hij bezocht Noord-Korea, zwierf door Mongolië, deed de Trans-Siberië Express en reisde in de voetsporen van Marco Polo van China naar Europa. Tweemaal schreef hij er, alleen voor vrienden en kennissen, een boekje over: Dagboek van een bizarre reis door Mongolië en De wereld rond.

Lex Harding

Lex Harding werd in 1945 in Boskoop geboren als Lodewijk den Hengst. In 1967 begon hij als diskjockey bij de zeezenders Radio Dolfijn en Radio 227. Bij Radio Veronica groeide hij eind jaren zestig als presentator van o.a. de Top 40 ...

lees verder

Support Orange Babies

Van elk verkocht exemplaar van het boek zal een gedeelte van de opbrengst naar Orange Babies gaan. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.

lees verder