Rwanda

We arriveren in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. We slapen in hotel “Des Milles Collines”, dat een hoofdrol speelt in de film “Hotel Rwanda”. Van de verschrikkingen die zich hier hebben afgespeeld in 1994 was niets meer te merken. Maar toch.....	We brachten een bezoek aan het “Genocide Memorial”, waar 250.000 (van de in totaal 1 miljoen) slachtoffers van de genocide begraven liggen. De uitlaat was weer los getrild. Gelukkig werd het in Kigali weer vakkundig gelast.	Terwijl de uitlaat gelast wordt, laten we ook een kleine additie bijbouwen voor in de auto. Het resultaat! Nu kunnen we nog wat bovenop de koffertjes kwijt (zoals schoenen). Vanuit Rwanda een uitstapje gemaakt naar Goma in de 'Democratische Republiek Kongo'  Goma is een echte puinhoop, het verkeer bestaat voor tweederde uit auto’s van hulporganisaties. Hier mensen in de rij voor het één of ander. Maar ze verkopen je toch graag nog een souvenir met een glimlach. De mistige bergen in Rwanda, waar we op zoek naar gorilla's.	Het is inmiddels 21 november. Ook Rick is klaar voor een afmattende tocht (bergopwaarts naar 3000 meter) naar de berggorilla’s.  Rick zoekt gorilla’s...........	En daar is ie dan. Op zijn borst kloppend springt de “Silverback” uit de bosjes. Gelukkig kalmeert hij en wil wel met Lodewijk op de foto......... ....... en stelt zijn familie aan ons voor. Een van de park rangers kijkt rustig toe.	Gorilla’s zijn vegetariërs, maar hebben blijkbaar ook wel eens zin in een hartig hapje. De volgende dag meldde zich nog een andere krachtpatser, Charles genaamd. Let wel, deze jongen stond op drie meter afstand.	Een van de park rangers met wie we naar de gorilla's geklommen zijn.	Na Rwanda waren we ook welkom in Burundi. Daar komen geen toeristen, het is pas kort veilig om daar te reizen. We reden er ook alleen maar doorheen.

Lex Harding

Lex Harding werd in 1945 in Boskoop geboren als Lodewijk den Hengst. In 1967 begon hij als diskjockey bij de zeezenders Radio Dolfijn en Radio 227. Bij Radio Veronica groeide hij eind jaren zestig als presentator van o.a. de Top 40 ...

lees verder

Support Orange Babies

Van elk verkocht exemplaar van het boek zal een gedeelte van de opbrengst naar Orange Babies gaan. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.

lees verder