Soedan

Aan boord was Joanna Lumley, dat gestoorde wijf uit Absolutely Fabulous. Zij maakte een documentaire over de Nijl. In het echt zeker niet gestoord. “Hotel”  Defentoud in Wadi Halfa, het ergste in zijn soort. Je ziet in films wel eens gevangenissen in weinig democratische landen. Dit was net zoiets. De volgende dag mochten we bij Mahdi (een plaatselijke regelaar) thuis slapen, lekker buiten gelegen. Het is nog steeds Wadi Halfa en we wachten op de auto.	Mahdi, de plaatselijke regelaar die ons geholpen heeft om de auto in te klaren.	De boot met onze auto arriveert eindelijk! Onderweg naar Khartoum, voor het eerst de tent opgezet. Zodra het donker was krioelde de grond van de torren en kevers, spinnen zo groot als een hand en schorpioenen. Geen wind, veel stof en veel te heet.	Onderweg naar Khartoem in een stofstorm. Kamelen, veel kamelen! Heel veel kamelen! Dit landschap en dan 500 kilometer lang. Op de markt in Khartoum kan je heel veel teringzooi vinden.	Maar ook de lekkerst ruikende kruiden. Hotel Burj-Al-Fateh, een veel te luxe hotel voor een arme stad, gefinancierd en gebouwd door de Libische overheid. Onze eerste confrontatie met “real wildlife”, een agressieve baviaan. Een seconde later hing hij aan de buitenspiegel. Ergens in Sudan.

Lex Harding

Lex Harding werd in 1945 in Boskoop geboren als Lodewijk den Hengst. In 1967 begon hij als diskjockey bij de zeezenders Radio Dolfijn en Radio 227. Bij Radio Veronica groeide hij eind jaren zestig als presentator van o.a. de Top 40 ...

lees verder

Support Orange Babies

Van elk verkocht exemplaar van het boek zal een gedeelte van de opbrengst naar Orange Babies gaan. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.

lees verder