Zambia

National Park	Voordat we arriveren in het volgende park worden we gegroet door een olifant. National Park	South Luangwa National Park. Als je kampeert in Afrika ben je nooit alleen. National Park	En ook daar aan olifanten geen gebrek, dit is wel een héél kleintje.	National Park	Giraffes worden ook wel eens moe van al dat staan. Lex vind eindelijk zijn thuis!	De uitlaat is weer los getrilt. Tijd om hem weer vast te laten lassen door een vakman. Bij Choma raken we bij toeval verzeild op een krokodillenfarm. We mogen helpen om die kleine glibbers uit het ei halen. En vasthouden......... Even verderop liggen de volwassenen te zonnen. In Livingstone komt Jan de Vries helemaal uit Bonaire kerstmis met ons vieren.	De Victoria Falls. Anderhalve kilometer breed en 120 meter hoog.	En recht op de grens van Zambia en Zimbabwe. We worden mee op sleeptouw genomen over de top van de waterval. Na een halsbrekende klauterpartij geniet Rein op de rand van de waterval van het uitzicht.	Zwemmen op het randje, dit is net boven de watervallen. Thrillseekers: Jan, Rein en Rick gaan “riverboarden”op de Zambezi rivier: Op een plank door de stroomversnellingen. Kerstavond in Afrika, de kerstman heeft ons toch nog gevonden. Rein kan het niet laten … … en springt van de brug, 120 meter naar beneden. In Livingstone kun je wandelen met leeuwen. Rick zorgt ervoor dat het niet te hard gaat. Rein maakt dit keer géén vrienden. Grrrrrrrrrr. In Livingstone kun je op Safari óp een olifant. Dit is een (ach gòòòòò) weesje met een verhaal. In tegenstelling tot de Aziatische is de Afrikaanse olifant moeilijk te temmen. Dat is hier toch aardig gelukt. Netjes op een rij trekken we er op uit. Lekker spetteren in de Zambezi. Voor een handje biks doet ie alles.

Lex Harding

Lex Harding werd in 1945 in Boskoop geboren als Lodewijk den Hengst. In 1967 begon hij als diskjockey bij de zeezenders Radio Dolfijn en Radio 227. Bij Radio Veronica groeide hij eind jaren zestig als presentator van o.a. de Top 40 ...

lees verder

Support Orange Babies

Van elk verkocht exemplaar van het boek zal een gedeelte van de opbrengst naar Orange Babies gaan. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.

lees verder