Zuid-Afrika

Bij de ‘Springbok Sterrekyk’ van Francois de Jager bekijken we een avondje kosmische gebeurtenissen in het heelal. Op het strand bij Strandfontein........ Strandfontein zelf voelt meer aan als een reguliere camping Lambert’s Bay huisvest een gigantische kolonie Jan van Genten.  Kaap Agulhas, maandag 18 januari, 18:10 uur: We zijn er bijna! Rein is enthousiast, het eindpunt is in zicht!	18:15 uur. We bereiken het meest zuidelijke punt van Afrika. Maar de reis is nog niet ten einde, de volgende dag trekken we er op uit om op zoek te gaan naar haaien. Voor de kust van Gansbaai duiken we in een kooi bij Grote Witte Haaien.  Al na tien minuten dient de eerste zich aan. Hij wordt gelokt met de kop van een tonijn aan een touwtje.  Rick heeft er zin in, een witte haai maakt hem niet bang.  Het is echt een monster.	Hier blijven we nog een week om de stad te bekijken en de thuisreis te regelen. In Kaapstad bezoeken we ook nog eens het Two Oceans Aquarium. In het aquarium leren we dat er jaarlijks 100.000.000 haaien gedood worden! Vaak worden de alleen de vinnen er afgesneden en de rompen weer teruggegooid.	Op een boot richting Robben eiland worden we getracteerd op een mooi uitzicht op de tafelberg Robbeneiland, de oude gevangenis waar Nelson Mandela en vele andere Zuid-Afrikaanse politici gevangen hebben gezeten tijdens de apartheid.  De cel waar Nelson Mandela zijn tijd in door gebracht heeft. Lex kijkt triomfantelijk uit over Kaapstad vanaf de Tafelberg, of misschien kijkt hij toch uit over heel Afrika?

Lex Harding

Lex Harding werd in 1945 in Boskoop geboren als Lodewijk den Hengst. In 1967 begon hij als diskjockey bij de zeezenders Radio Dolfijn en Radio 227. Bij Radio Veronica groeide hij eind jaren zestig als presentator van o.a. de Top 40 ...

lees verder

Support Orange Babies

Van elk verkocht exemplaar van het boek zal een gedeelte van de opbrengst naar Orange Babies gaan. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.

lees verder